Cardinalis

Nybyggnad av laboratorium, forskning som består av en byggnad i Solna på 8 våningar. Själva byggnationen startade mars 2011 med en beräknad byggtid på 24 månader till en uppskattad kostnad av 250 mkr över en bruttoyta på 10000 kvadratmeter.

skanska

Om projektet

Planen för Karolinska Institutet Science Park (KISP) omfattar totalt tre forskningsbyggnader som är specialbyggda för innovationsverksamhet. De två första KISP-byggnaderna, Alfa och Beta, stod klara år 2010. Den tredje och sista byggnaden, Gamma, påbörjades under 2010 och beräknas vara inflyttningsklar hösten 2013.
KISP-byggnaderna är en del i den forskningspark där Karolinska Institutets innovationer möter näringslivet. Byggnaderna utgör en naturlig del av campus och har utformats för att inrymma effektiva lokaler för företag som arbetar med biomedicinsk forskning. Flera forskningsföretag ska kunna verka på samma våningsplan, vilket ställer speciella krav på bland annat tillgänglighet, säkerhet, utrymning och ljud.

Alfa, Beta och Gamma har alla samma moderna, karaktäristiska utseende med ovala huskroppar. De är sju våningar höga med ett centralt kommunicerande stråk i varje hus, samt entré i en gemensam, sammanlänkande tvåvåningsbyggnad som kallas Delta. Den sammanlagda bruttoarean blir cirka 33 000 kvadratmeter. Förutom specifika forskningslokaler innehåller KISP bland annat café, reception med vaktmästeri, personalutrymmen och konferensavdelning.

Fakta om projektet

Βyggbolag
SKANSKA

Påbörjades – Tillträde
MAR 2011 – SEP 2013

Område
CAMPUS SOLNA

Verksamhet
Laboratorieverksamhet

Bruttoarea
32500 KVM

Kommun
SOLNA

karolinska_institutet_logo-svg

extern länk...

Våra tjänster i projektet

  Byggstädning
  Slutstädning
  Fönsterputsning
  Grovstädning